Deel ons
0475/49.03.57

Wat heel weinig mensen weten is dat kaatsen een van de oudste balsporten ter wereld is

 

Tennis, één van de belangrijkste en populairste sporten op onze planeet, is ontstaan uit…………de kaatssport.   Jawel!

De Inca’s beoefenden ooit een balsport dat veel gelijkenissen vertoonde met de kaatssport.

Tussen 1250 en 1650 was kaatsen de populairste sport in Frankrijk.   In 1908 stonden “les jeux de paumes” zelfs éénmalig op de lijst van Olympische sporten.

Vanuit Frankrijk kwam de sport overgewaaid naar onze contreien.    En vergis u niet, ook in België was kaatsen een enorm populaire sport.

Tot het arrest Bosman en de modernisering van onze maatschappij meer dan roet in het eten kwam gooien.   Kaatsen verdween uit het straatbeeld, de jeugd had meer opties en de kaatssport had niet meteen een antwoord op deze nieuwe ontwikkelingen.

MAAR dat verandert niets aan het feit dat kaatsen eigenlijk een heel toffe sport blijft om te beoefenen.

En in tegenstelling tot wat het grote publiek denkt, kan er gans het jaar door gekaatst worden.

“De mensen” kennen het traditionele spel, dat ’s zomers buiten wordt gespeeld.    Maar wie kent one wall of wallball?   Een heel intense, maar enorm leuke sport die in meer dan 50 landen wordt beoefend.

EN… razend populair is in de States.   In Europa werd een paar jaar terug de European wallball tour in het leven geroepen.   Wat maakt dat je als kaatser het kan opnemen tegen de beste Europese wallball’ers.

Indiaca is een kaatsdiscipline die net als wallball eveneens veel technisch vernuft, tactisch inzicht en fysieke paraatheid vereist.

Het internationale spel is een enorm toffe discipline die tijdens elk WK en EK op het menu staat en door de spelers als “heel tof” wordt ervaren.

Onlangs heeft een groep specialisten uit Wallonië een nieuwe sport in het leven geroepen, firstball.   Een mengeling van ons traditioneel spel, het Friese spel en het internationale spel.

Een sport die er moet voor zorgen dat onze jeugd plezier aan het spelletje beleeft.   Waar bewegen een must is, maar vooral een spel dat er voor zal zorgen dat onze spelers complete sportmannen worden, zowel technisch als tactisch.

Kaatsclub Terjoden is zich bewust van het feit dat we deze weg van veelzijdige disciplines moeten inslaan om jeugd naar onze club te lokken.

Wij gaan er voor zorgen dat onze beginners van al deze disciplines kunnen proeven en het ganse jaar door kunnen aan sport doen.

In de hoop dat zij door deze opleiding later ons land kunnen gaan vertegenwoordigen op Europese en wereldkampioenschappen.   Als dat geen uitdaging is.

Ben je verrast, benieuwd?   Aarzel niet en neem contact op met………………  .

Wij gaan er alles aan doen om jullie aangename sportmomenten te doen beleven

INTERESSE ?