Deel ons
0475/49.03.57

Wintertrainingen seizoen 2024

Voorbereiding seizoen 2024.

  

Kaatsclub Ninove-Terjoden wil in 2024 vooral een hecht team op de kaatsbaan zien (zie ook ons beleidsplan 2024-2027).

Een essentiële schakel daarin blijft de voorbereiding op het seizoen.

Ook al is de kaatssport “geëvolueerd” qua materiaal,  toch zal een goed voorbereid kaatser ook dan nog voordeel halen op een “atleet” die “koud”  aan het seizoen start.

Bovendien creëer je tijdens de winter hopelijk al een groepsgeest. Het moet de bedoeling zijn dat tijdens deze trainingen de spelers mekaar pushen om meer en beter te doen.

Komende winter zullen de trainingen ook doorgaan in zaal De Doos in het provinciale domein De Gavers te Geraardsbergen, Onkerzele.

We beginnen op 13 januari eerstkomend en eindigen midden maart.

 

je kan de trainingen eigenlijk opsplitsen in 3 onderdelen:

 

– eerste weken ligt het accent op fysiek, krachttraining en stabiliteit. Waarbij we de spelers uiteraard ook vragen om thuis extra oefeningen te doen. 4 sessies krachttrainingen kunnen nooit volstaan. Spelers die voor hun sport leven beginnen op eigen houtje al aan het seizoen laat oktober, begin november.
– de weken nadien hebben we meer aandacht voor het benenspel (skippings), met uiteraard onderhoud fysiek, stabiliteit.

– de laatste weken gaan we over tot kaatstechniek. Waarbij we de spelers meer en meer zullen confronteren met filmmateriaal.

Om zo te kunnen werken op kleine zaken (technisch). Ik vind dat we dit in de kaatssport nog veel te weinig gebruiken. Spelers gebruiken sinds kleins af aan een bepaalde techniek voor bvb de opslag, maar werden nooit geconfronteerd met de uitvoering. Terwijl elke kaatstechniek zo moeilijk is en er veel ruimte is voor verbetering.

Heel belangrijk hierin,  alle oefeningen worden maximaal met een bal uitgevoerd.

 

Wij hopen hiermee de spelers op de meeste optimale manier aan de start van het seizoen 2024 te krijgen.

Met de nodige inzet, teamgeest en vorderingen tijdens de oefenwedstrijden moet 2024 vooral een seizoen worden vol spelplezier. Voor het team, het bestuur en de hopelijk talrijke suppoters. Dan volgt de rest meestal vanzelf.

Ik blijf het herhalen,  daar moeten we het voor doen. De beleving in onze sport moet weer naar omhoog. Mensen betalen met plezier voor brood en spelen, maar dan moet er wel iets te zien zijn. De kaatssport moet dit dringend eens gaan beseffen.

 

Johan

Trainer/coach seizoen 2024.

Deel dit bericht met je vrienden